MDF plaat is zeer goed bewerkbaar en heel handig

MDF plaat

Medium-Density Fibreboard is een naam voor verschillende soorten platen. MDF plaat werd voor het eerst gefabriceerd in 1965 in de Verenigde Staten. Daarna groeide de productie van MDF platen enorm. Er zijn verschillende soorten MDF platen. Deze platen hebben ieder speciale eigenschappen en kenmerken. Om er een aantal te noemen: MDF MR (Moisture Resistant) is een plaat die vochtwerend is, je kan deze herkennen aan de groene identificatie kleur. Daarnaast heb je ook MDF FR (Fire Retardant), deze plaat heeft een roze identificatie kleur en is brandvertragend en MDF plus, waarbij het oppervlak nog gladder is. Uiteraard zijn er nog meer soorten MDF platen die gebruikt kunnen worden bij diverse toepassingen.

Wat is MDF precies?

Een MDF plaat heeft een fijne vezelstructuur. Door deze structuur zal de plaat niet splinteren, wat voordelen oplevert bij het bewerken. Ook is de plaat in diverse vormen te frezen, wat ook bijdraagt aan het bewerkingsproces. Allerlei verbindingssystemen zijn te gebruiken en MDF is makkelijk te buigen. Ook heeft MDF een goede lijmvastheid, slijt MDF niet snel en zal ook niet snel breken. Dit maakt het product dan ook zeer populair bij veel mensen.
MDF plaat

Dit materiaal is gemakkelijk te be- en verwerken

Het is mogelijk om MDF te schilderen. In dat geval is het wel zo dat je meerdere malen zal moeten schilderen om een mooi effect te krijgen. Door twee lagen grondverf blijft de verf beter zitten. Met hoog- of zijdeglans creëer je een bijzondere look. MDF platen zijn dan ook niet voor niets erg populair.

MDF plaat is geschikt voor allerlei toepassingen

MDF plaat zie je terug op vele plekken. De platen worden onder andere gebruikt in de bouw, voor deuren, voor biljarttafels, pokertafels, voor trapleuningen, deurlijsten, plinten, stoelen, kasten en keukens. Ook voor vensterbanken, computer behuizing en speelgoed is het materiaal geschikt. Daarnaast zie je MDF platen ook veel terug in de industrie. De MDF platen zijn te verkrijgen in diverse afmetingen en diktes. Zo kun je dus per toepassing bekijken welke afmetingen je nodig hebt. De platen zijn eenvoudig te bestellen via de website. Daar kun je een helder overzicht vinden van alle soorten platen, zodat je precies weet welke plaat je nodig hebt. Ook vind je op de website meer informatie over het desbetreffende product. Mocht je MDF liever in een winkel bewonderen, dan kun je ook langsgaan bij een van de filialen en het materiaal bekijken.

Geef een reactie