Kleding must-haves voor mannen

De december maand is niet alleen het einde van het jaar, maar symboliseert voor mij ook altijd de afronding van een bepaalde periode. Ik kijk terug op het afgelopen jaar en probeer te bedenken waar ik gelukkig mee ben, maar misschien ook waar ik minder gelukkig mee ben. Het is ook de periode in het jaar dat ik mijn woning goed onder handen neem. Wat staat er nu al jaren en heb ik eigenlijk toch niet nodig? En vooral in mijn kledingkast is het na een jaar altijd weer goed om te kijken wat ik allemaal heb, wat er allemaal wel niet weg kan en wat ik nog zou willen kopen. Allemaal om het nieuwe jaar met een schone lei weer te beginnen. In deze blog beschrijf ik hoe ik mijn kledingkast aanpak en welke items niet mogen missen in de kledingkast van een man.

Heren truien

Een van die items waar ik mijzelf altijd van overtuig dat ik er niet genoeg van kan hebben, zijn heren truien. Ze zijn lekker warm, ze zijn makkelijk te combineren en ze gaan meestal ook best een tijd mee. Zodoende heb ik een aantal truien en koop ik ook met regelmaat nog een nieuwe trui. Ik heb zwarte, donkerblauwe, bruine, donkergroene, grijze en crème-kleurige truien. Zo heb ik altijd iets lekker warms om te dragen en zijn ze ook nog stylish. Vooral de turtle-necks vind ik zelf netjes staan met een donkere jeans of pantalon en een mooi paar schoenen.

Schoenen

Als het om schoenen gaat, hou ik meer van kwaliteit dan van kwantiteit. Ik heb namelijk het liefst alleen schoenen van leer. Het kost je inderdaad een dagje inlopen, maar daarna heb je schoenen die zitten alsof ze naar je voet zijn gegoten. Ook hier heb ik weer een aantal verschillende kleuren, namelijk zwart, donkerblauw en bruin. Hiervan heb ik zowel de nette puntschoenen als wat meer casual sneakerstyle schoenen. Verder heb ik nog een paar robuuste schoenen, een paar goede sportschoenen en een paar wandelschoenen. Kwaliteit over kwantiteit bij schoenen, geloof me, dat scheelt aan het einde van de dag echt veel pijn en vermoeidheid.

Jassen

Een paar jassen van verschillende diktes kunnen uiteraard niet missen in mijn kast. Voor mijn winterjas vind ik het fijn als deze van wol is zodat hij me goed warm houdt. Wol heeft namelijk een isolerende werking en reguleert je temperatuur door je eigen lichaamswarmte. Van kunstmatige stoffen krijg ik snel het gevoel dat ik ga zweten, dus die probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.

Geef een reactie